Verem Asisi Sonrasi Banyo. Mehmet Kılıç, verem hastalığı ile ilgili merak edilen tüm detayları aktarıyor. Hangi aşılardan sonra banyo yapılmaz sorularınızı duyar gibiyiz.
Tetanoz aşısı sonrası banyo yaptırmak herhangi bir soruna yol açmaz. Her zaman kas içine enjekte edilir. Sual: Tetanoz aşısından sonra ne zaman banyo yapabilirim ? Aşıdan sonra banyo, BCG(verem aşısı) dışındaki öbür bütün aşılar, bebeğin banyo yapmasına mani değildir. Bu yan etkiler aşının muhteviyatı ve bedende yaratacağı değişiklikler ile ilgilidir. Hafif ishal aşı yapılması için engel değildir. Bebeğin aşıları doğar doğmaz başlayacak, anneyle beraber hastaneden taburcu edilmeden öncesinde önce Hepatit B aşısı inşa edilmiş olacaktır.
BCG ( Verem ) Aşısı Aşı sonrası reaksiyon görülmesi nadirdir.
Tetanoz aşısı kol kasına yapılan bir tür koruyucu iğnedir.
Genelde hepatit B aşısı bebekler doğduktan hemen sonra yapılmaktadır. Verem Aşısı (BCG) Hastalık yapma gücü azaltılmış canlı bakteri aşısıdır. Bebeklere yada yetişkinlere yapılan aşıların hangilerinden sonra banyo yapılmaz? Hepatit B aşısı olan herkesin aklında aynı sorular döner. Aşı yapan vatandaşlar özellikle de tetanoz aşısı yapanlar aşıdan sonra banyo yapılıp yapılmadığını hep merak ederler. Tetanoz aşısı yapan hastaların banyo yapmasında bir sakınca yok. Oysa konumuz olan tetanoz aşısından sonra banyo yapılmasında hiçbir tehlike gözetilmemektedir.
0 komentar